Het nieuwe werken: cursus voor jou en je collega’s

Tijdens deze 1-daagse in-company cursus thuiswerken krijgen jullie een hoop praktische tips. Zo leren jullie om effectiever op afstand samen te werken, de balans tussen werk en privé te behouden en om verwachtingen te managen bij collega’s en klanten. Met onze handige tips & tools wordt ‘het nieuwe werken’ een stuk relaxter, efficiënter en doeltreffender. Werken jij en je collega’s veel thuis? En lopen jullie tegen onderstaande obstakels aan? Dan is deze 1-daagse in-company cursus iets voor jullie.


 • Controle verliezen

  Ik zeg overal ‘ja’ op, waardoor ik te veel werk op mijn bordje krijg en het overzicht kwijtraak. Het voelt vaak alsof ik de regie over mijn eigen planning verlies.


 • Veel online afspraken

  Ik moet vaak deelnemen aan online meetings. Daardoor kom ik niet toe aan mijn eigen werk. Die meetings zijn ook nog eens niet doeltreffend, wat me erg irriteert.


 • Geen concentratie

  Ik vind het lastig om geconcentreerd thuis te werken. Werk en privé lopen in elkaar over waardoor ik me niet goed kan focussen.


 • Verstoorde werk-privé balans

  Ik heb moeite om werk en privé gescheiden te houden, waardoor ik veel stress heb. Daarvoor zou ik graag handvatten ontvangen.


 • Prioriteiten stellen

  Ik vind het moeilijk om prioriteiten te stellen en me daaraan te houden.


 • Uitstelgedrag

  Ik stel grote projecten vaak uit, omdat ik ad-hoc klusjes voorrang geef. Daardoor word ik onrustig en gestrest.


 • Op afstand samenwerken

  Ik vind op afstand samenwerken een grote uitdaging. We zijn niet altijd goed van elkaars werk op de hoogte, waardoor sturen op resultaat lastig is.


 • Minder collegiaal

  De relatie met collega’s en klanten vinden jullie ontzettend belangrijk, maar er is niet altijd ruimte om elkaar goed op weg te helpen door de hoeveelheid taken. Jullie vinden het lastig om daar een goede balans in te vinden.

Ik zoek een training voor mij alleen

De inhoud van de 1-daagse cursus thuiswerken

Deze onderwerpen komen aan bod

Bij jullie op locatie

1-daagse in-company cursus

Deze in-company cursus thuiswerken bestaat uit slechts 1 dag. Je volgt de cursus in een klein groepje van maximaal 12 collega’s, bij jullie op kantoor. De cursus is heel praktisch ingericht en zit boordevol oefeningen. Tijdens de cursus krijgen jullie allerlei handvatten mee die ‘het nieuwe werken’ een stuk effectiever, efficiënter en ontspannender maken.

Herkennen en aanpakken

De obstakels van thuiswerken

Sinds 2020 is thuiswerken heel normaal bij veel organisaties. Thuiswerken klinkt ideaal, maar toch krijg je ook te maken met uitdagingen. Zo wordt de lijn tussen werk en privé steeds dunner. Je kunt je lastig concentreren omdat andere klusjes in huis op de loer liggen. En ook zorgt communiceren op afstand vaak voor ruis, misverstanden of een verminderde teamspirit. Komt dit je bekend voor? Wij geven je tips en tools om deze obstakels te tackelen.

Beter focussen

Inzicht in jouw brein

Allereerst is het belangrijk om te snappen hoe jouw brein werkt en wat ‘ie nodig heeft. Dit helpt je om thuis beter te kunnen focussen. Je leert over het belang van pauzes nemen en om jouw werkdag naar eigen inzicht in te delen. Ook weet je straks hoe je jezelf kan motiveren en om sociale contacten niet uit het oog te verliezen.

Bij collega’s en klanten

Verwachtingsmanagement

Thuiswerken vraagt veel van je communicatieskills. Je zult zelf proactief afspraken moeten maken met collega’s en elkaar op de hoogte moeten houden van jullie werk. Ook aan verwachtingsmanagement zul je extra hard moeten werken. Wat is wel mogelijk en wat niet? In deze cursus krijg je tips om afspraken goed af te stemmen. Zowel met je collega’s als met klanten.

Slim werken

Apps en andere tools

Gelukkig bestaan er een hoop online tools die jou helpen bij taken plannen, communiceren en gefocust werken. Je hoeft het écht niet allemaal alleen te doen. In deze cursus thuiswerken laten we je tools zien die helpen om de grote stroom aan e-mails, berichten en verzoeken te verwerken. Want als je informatie op een slimme manier beheert en archiveert, creëer je een overzichtelijke werkomgeving.

Realistische planning

Inzicht in elkaars planning

Thuiswerken vereist nóg intensievere onderlinge communicatie. Want hoe kun je elkaar het beste op de hoogte houden van taken en vorderingen? Om goed te kunnen sturen op resultaat is het van cruciaal belang om inzicht te krijgen in elkaars werkzaamheden. Hoe je dat doet? Dat leer je in onze ‘het nieuwe werken’-cursus.

To the point

Effectieve online meetings

‘Kun je me horen?’ Dat is waarschijnlijk de meest gehoorde vraag tijdens videobel-afspraken. Irritant? Zorg er dan voor dat je online meetings doelgericht zijn en dat er concrete acties uit voortkomen. Maar hoe ziet een effectieve online vergadering eruit? En houd je iedereen betrokken? Tijdens deze cursus thuiswerken gaan we daar verder op in.

Vertrouwen

Sturen op resultaat

Is resultaatgericht werken essentieel in jouw organisatie? Dan is het extra belangrijk om elkaar te vertrouwen. En al helemaal als je op afstand samenwerkt. Jullie zullen onderling goed moeten afstemmen wie wat doet en de verwachtingen managen. In deze cursus leren jullie hoe je zo goed mogelijk resultaatgericht (of afstand) kan samenwerken.

Nadine
Account manager

Dit levert de cursus thuiswerken jullie op


 • Resultaatgericht werken

  Jullie kunnen gezamenlijk heldere doelen opstellen en ervoor zorgen dat de taken en planning voor iedereen duidelijk zijn.


 • Focus op kwaliteit

  Jullie kunnen effectief op afstand samenwerken, waarbij jullie resultaatgericht zijn en gezamenlijk streven naar kwaliteit.


 • 0 e-mails

  Jullie hebben vaker een lege inbox dankzij een goede planning en duidelijke communicatie.


 • Goede samenwerking

  Jullie kunnen effectief op afstand samenwerken, waarbij jullie resultaatgericht zijn en gezamenlijk streven naar kwaliteit.


 • Werken met plezier

  Jullie werken weer met plezier, omdat de communicatie helder is en jullie elkaar kunnen vertrouwen.


 • Goede werk-privé balans

  Jullie hebben een goede balans gevonden tussen werk en privé, waardoor jullie energie overhouden voor de juiste momenten.


 • Professionele indruk

  Jullie maken een professionele indruk dankzij jullie uitstekende manier van samenwerken, ook op afstand.


 • Resultaatgericht werken

  Jullie kunnen gezamenlijk heldere doelen opstellen en ervoor zorgen dat de taken en planning voor iedereen duidelijk zijn.

Ik zoek een training voor mij alleen

Ervaringen van cursisten

Lees de reviews.
Rebecca Bakker

Fijne en duidelijke training
Veel bruikbare tips!

10/10
Klantenvertellen
Mingus Soplanit

Goede training met zeer waardevolle tips en trucs

10/10
Klantenvertellen
Ruud de Klerk

Met een bevlogen en enthousiaste cursusleider heb ik een leuke en leerzame cursusbijeenkomst gehad.

9/10
Klantenvertellen

De beste cursus thuiswerken

Dit is waarom je voor ons kiest

6 keer verkozen tot ‘Beste Opleider van Nederland’

Op zoek naar de beste cursus thuiswerken? Dan zit je hier goed. Wij zijn namelijk al 6 keer verkozen tot ‘Beste Opleider van Nederland’ in de categorie: persoonlijke effectiviteit. We wonnen onder andere in 2020, 2021 en 2022.

Beoordeeld met een 9,4

Onze training thuiswerken wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,4. Benieuwd naar de recensies? Kijk dan op Klantenvertelllen.nl voor een volledig overzicht. De recensies die je daar vindt, geven jou een realistisch beeld van onze thuiswerken training. Daarnaast helpen de reviews ons ook om de training steeds te optimaliseren. Je maakt ons dus heel blij met een review!

Accreditaties en keurmerken

Thuiswerken.com is onderdeel van Tijdwinst.com: expert in slimmer (samen)werken. Tijdwinst.com is door verschillende organisaties erkend en geaccrediteerd, waaronder door NRTO, GAIA, NOVA, KNB, Registerplein en Register Belasting Adviseurs. Het grootste voordeel voor jou? Dat is dat je onze cursussen vanuit je STAP-budget kunt volgen en dat je scholingspunten kunt ontvangen als je bij ons een training volgt. Lees meer over deze accreditaties.

STAP-budget

Wil je de training ‘het nieuwe werken’ met je STAP-budget volgen? Dat kan! Thuiswerken.com (onderdeel van Tijdwinst.com) beschikt namelijk over een STAP-erkenning. Dat betekent dat jij met jouw jaarlijkse STAP-budget (t.w.v. € 1.000,-) onze cursus kunt volgen. Het STAP-budget is een regeling vanuit de Nederlandse overheid om scholing en ontwikkeling te stimuleren onder volwassenen. Zo kunnen werkenden of werkzoekenden hun kansen op de arbeidsmarkt behouden of vergroten. Ieder jaar kun je maximaal € 1.000 aanvragen waarmee je vervolgens een opleiding, training of cursus kunt aanvragen. Heb jij dit mooie ontwikkelbudget ontvangen? En wil je de 1-daagse opleiding thuiswerken met je STAP-budget volgen? Lees dan meer over de STAP-regeling.

Bekijk ook onze andere trainingen

Thuiswerken.com is slechts één initiatief van Tijdwinst.com. Naast onze thuiswerken training kun je bij ons ook terecht voor een cursus time management, feedback geven, gesprekstechnieken, assertiviteit en snellezen. Al onze opleidingsvarianten vind je op Tijdwinst.com.

Meer over ons

Thuiswerken.com is onderdeel van de overkoepelende organisatie Tijdwinst.com. Tijdwinst.com biedt een overzicht van opleidingen die allemaal te maken hebben met persoonlijke effectiviteit. We geven al sinds 1999 trainingen die allemaal dezelfde insteek hebben: 1-daagse cursussen die voornamelijk praktisch zijn en die worden gegeven door échte experts. Het doel van Tijdwinst.com is om mensen en organisaties slimmer te laten (samen)werken. Wij zijn niet alleen expert in slimmer thuiswerken, maar bijvoorbeeld ook in timemanagement, gesprekstechnieken, feedback geven & ontvangen, assertiviteit en snellezen. We geven onze trainingen door heel Nederland, in België en soms ook (ver) daarbuiten voor onze Engelstalige deelnemers.

Bekijk ons team

Wij zijn geaccrediteerd door

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 5.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten