Waarom een training thuiswerken volgen?

Thuiswerken: het is de nieuwe realiteit. Sterker nog, het is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Toch brengt deze nieuwe manier van werken een aantal uitdagingen met zich mee. Zo vervaagt de grens tussen werk en privé, kun je je soms wat lastiger focussen en is communiceren op afstand lastiger. Werk jij veel thuis en herken jij je in (een van) de onderstaande punten? Dan is deze 1-daagse thuiswerken training iets voor jou.


 • De regie verliezen

  Ik vind het lastig om ‘nee’ te zeggen en pak alles aan. Daardoor loop ik over en raak ik het overzicht vaak kwijt. Ik ben de grip op mijn eigen planning kwijt.


 • Te veel online meetings

  Ik moet veel online meetings bijwonen, waardoor ik niet meer toekom aan mijn eigen taken. Tijdens die meetings worden ook geen knopen doorgehakt of acties uitgezet.


 • Geen focus

  Ik vind het lastig om thuis gefocust te blijven werken. Werk en privé lopen in elkaar over waardoor ik me niet goed kan concentreren.


 • Verstoorde werk-privé balans

  Ik vind het lastig om een goede balans te vinden tussen werk- en privézaken. Beide lopen in elkaar over, waardoor ik veel stress ervaar.


 • Prio’s stellen is lastig

  Ik vind het lastig om prioriteiten te bepalen en om helder te communiceren over wat haalbaar is en wat niet.


 • Grote projecten uitstellen

  Ik stel grote taken uit, omdat er veel ad-hoc klusjes tussendoor komen. Daardoor krijg ik een onrustig gevoel en veel stress.


 • Minder resultaatgericht

  Ik vind het lastig om op afstand samen te werken met collega’s. We zijn niet altijd op de hoogte van elkaars bijdragen, waardoor resultaatgericht werken lastig is.


 • Minder collegiaal of klantvriendelijk

  Ik vind het belangrijk om collega’s en klanten op weg te helpen, maar daarvoor vind ik niet altijd de ruimte. Er liggen te veel taken op mijn bordje.

In-company offerte aanvragen

De inhoud van de 1-daagse training thuiswerken

Deze onderwerpen stippen we aan

Praktisch ingestoken

1-daagse cursus

Deze cursus thuiswerken volg je in één dag. De dag zit boordevol praktische tips en slimme technieken die je direct kunt toepassen. Al onze tips zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en vervolgens vertaald naar de dagelijkse praktijk. Je volgt de training met een klein groepje deelnemers uit alle windstreken op een van onze trainingslocaties. Je kunt de cursus ook digitaal volgen – vanuit huis.

Tackel ze allemaal

De uitdagingen van thuiswerken

Na de Corona pandemie heeft thuiswerken bij veel organisaties definitief zijn intrede gedaan. Maar deze nieuwe manier van werken gaat gepaard met enkele uitdagingen. Zo vervaagt de grens tussen werk & privé en is concentreren soms lastig. Ook communiceren op afstand zorgt vaak voor ruis, misverstanden of een verminderd gevoel van verbondenheid. Herkenbaar? Wij geven je tips en tools om hiermee om te gaan.

Je focus optimaliseren

Hoe jouw brein werkt

Je krijgt meer inzicht in hoe jouw brein werkt en wat je nodig hebt. Dit helpt je om effectiever thuis te werken. Je krijgt praktische handvatten om je goed te kunnen concentreren en te focussen in jouw thuisomgeving. Ondanks alle afleidingen die op de loer liggen. Ook leer je over het belang van pauzes, jezelf motiveren en het onderhouden van sociale contacten.

Zo doe je dat

Effectief thuiswerken

Thuiswerken heeft ook veel voordelen. Zo staat er niet om de haverklap een collega aan je bureau en kun je je eigen werkdag zelf indelen. Maar thuiswerken vergt ook veel van je communicatieskills. Zo moet je heldere afspraken maken met collega’s, verwachtingen managen en elkaar actief op de hoogte houden. Tijdens onze training ‘het nieuwe werken’ krijg je allerlei praktische handvatten.

Slim werken

Praktische tools

Als je thuiswerkt, heb je vaak te maken met een nóg grotere stroom aan e-mails, berichten en verzoeken. In deze cursus thuiswerken krijg je allerlei tools mee om te veel afleidingen en interrupties te voorkomen. Denk aan opties binnen Microsoft Outlook, OneNote en diverse Google apps. Door informatie op de juiste wijze te beheren en archiveren, creëer je een overzichtelijke werkomgeving.

Houd het realistisch

Plannen en overzicht creëren

Als je op afstand samenwerkt, is intensieve communicatie nóg belangrijker. Maar hoe kun je overzicht creëren in alle werkzaamheden en deze ook inzichtelijk krijgen voor elkaar? En hoe kun je gezamenlijk prioriteiten stellen en de klussen onderling verdelen? Je leert tijdens deze thuiswerk training om een realistische planning te maken en overzicht te behouden.

Betrokken blijven

Online vergaderen

Idealiter wil je een werksituatie creëren waarin iedereen volledig overzicht en controle heeft. Het is daarom belangrijk om van elkaar op de hoogte te blijven en goed te communiceren over statussen. Maar hoe ziet zo’n ideale online vergadering eruit? En houd je iedereen betrokken? Tijdens deze training thuiswerken zoomen we erop in.

Op elkaar vertrouwen

Resultaatgericht werken

Vertrouwen hebben in je collega’s is extra belangrijk in deze nieuwe vorm van werken. Het kan nogal een uitdaging zijn om taken te verdelen en om verwachtingen te managen. Je leert in deze training technieken waarmee je resultaatgericht kun samenwerken, op basis van vertrouwen en met als doel: output van de juiste kwaliteit.

Ghislen
Account manager & trainer

Dit levert de thuiswerken training je op


 • Rust in je hoofd

  Je kunt realistische planningen maken, waardoor je meer rust in je hoofd krijgt en minder stress ervaart.


 • Focus op kwaliteit

  Je kunt goed op afstand samenwerken met collega’s. Jullie werken resultaatgericht en streven samen naar kwaliteit.


 • Goede samenwerking

  Je blijft goed communiceren met collega’s en leidinggevenden.


 • Betere werk-privé balans

  Je hebt een goede balans gevonden tussen werk en privé. Daardoor houd je energie over voor de juiste momenten.


 • Professionele indruk

  Je maakt een professionele indruk dankzij jouw uitstekende manier van samenwerken, ook op afstand.


 • Plezier in je werk

  Je hebt meer plezier in je werk, omdat je weet op welke momenten jij productief bent en je je planning daarop afstemt


 • Resultaatgericht werken

  Heldere doelen, een duidelijke output en vertrouwen vanuit de organisatie zorgen ervoor dat je autonoom thuis kunt werken


 • Lege inbox

  Je hebt vaker een lege inbox omdat je een goede planning hebt en duidelijk communiceert. Je voorkomt onnodig mailverkeer.

In-company offerte aanvragen

Ervaringen van cursisten

Lees de reviews.
Michel Nijlant

Een training waar ik direct wat aan hebt.

8/10
Klantenvertellen
Can Cakiroglu

Een behoorlijk leerzame cursus waar je ook echt iets aan hebt. Een hele fijne man die echt de tijd voor iedereen neemt en alles duidelijk uitlegt

10/10
Klantenvertellen
Hans Nieuwlaat

Amazing how much you can learn from sometimes simple “tricks” and keeping the right motivation, mindset and concentration. Very, very impressive and very useable in daily work. A training I can advise to everyone!

10/10
Klantenvertellen
George Latchmansing

Zeer ervaren en deskundige trainer die heel goed theorie aan praktijk aan elkaar koppelt.

10/10
Klantenvertellen
Merijn Kuppens

Heel interessante training, kan het iedereen aanraden!

9/10
Klantenvertellen
De Vries

Door de humor, bevlogenheid en kundigheid van de opleider is deze training heel erg leuk en waardevol.

9/10
Klantenvertellen

De beste cursus thuiswerken

Dit is waarom je voor ons kiest

Al 6 keer ‘Beste Opleider van Nederland’

Op zoek naar de beste cursus thuiswerken? Dan zit je hier goed. Wij zijn namelijk al 6 keer verkozen tot ‘Beste Opleider van Nederland’ in de categorie: persoonlijke effectiviteit. We wonnen onder andere in Waaronder in 2020, 2021 én 2022.

Beoordeeld met een 9,4

Onze training thuiswerken wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,4. Benieuwd naar de recensies? Kijk dan op Klantenvertelllen.nl voor een volledig overzicht. De recensies die je daar vindt, geven jou een realistisch beeld van onze thuiswerken training. Daarnaast helpen de reviews ons ook om de training steeds te optimaliseren. Je maakt ons dus heel blij met een review!

Accreditaties en keurmerken

Thuiswerken.com is onderdeel van Tijdwinst.com: expert in slimmer (samen)werken. Tijdwinst.com is door verschillende organisaties erkend en geaccrediteerd, waaronder door NRTO, GAIA, NOVA, KNB, Registerplein en Register Belasting Adviseurs. Het grootste voordeel voor jou? Je volgt de training bij een bureau dat hoog aangeschreven staat bij diverse beroepsorganisaties. Lees meer over deze accreditaties.

Bekijk ook onze andere trainingen

Thuiswerken.com is slechts één initiatief van Tijdwinst.com. Naast onze thuiswerken training kun je bij ons ook terecht voor een cursus time management, feedback geven, gesprekstechnieken, assertiviteit en snellezen. Al onze opleidingsvarianten vind je op Tijdwinst.com.

Meer over ons

Thuiswerken.com is onderdeel van de overkoepelende organisatie Tijdwinst.com. Tijdwinst.com biedt een overzicht van opleidingen die allemaal te maken hebben met persoonlijke effectiviteit. We geven al sinds 1999 trainingen die allemaal dezelfde insteek hebben: 1-daagse cursussen die voornamelijk praktisch zijn en die worden gegeven door échte experts. Het doel van Tijdwinst.com is om mensen en organisaties slimmer te laten (samen)werken. Wij zijn niet alleen expert in slimmer thuiswerken, maar bijvoorbeeld ook in timemanagement, gesprekstechnieken, feedback geven & ontvangen, assertiviteit en snellezen. We geven onze trainingen door heel Nederland, in België en soms ook (ver) daarbuiten voor onze Engelstalige deelnemers.

Bekijk ons team

Wij zijn geaccrediteerd door

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten