Ben je op zoek naar een workshop thuiswerken? Een workshop met een kort maar krachtig interactief programma over thuiswerken en op het gebied van time management en slimmer werken? Bekijk dan wat onze workshops inhouden of lees meer over onze cursussen en in-company trainingen.

Inmiddels weten vele grote en kleine organisaties en congresbureaus hun weg naar ons te vinden voor energieke inspiratiesessies over thuiswerken en andere onderwerpen omtrent time management en slimmer werken. Deze sessies kunnen duren van 20 minuten tot een halve dag. Sessies van 20 minuten zijn bijvoorbeeld geschikt voor speciale evenementen of congressen. Sessies van een halve dag zijn zeer geschikt voor op kantoor. Neem samen deel met je collega’s en streef naar een ideale werksituatie op afstand.

Interactieve lezing of workshop over thuiswerken volgen?

Een korte inspiratiesessie, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot maximaal een halve dag voor een groep tot en met 50 personen noemen wij een workshop. Wil je graag in één keer een groep met meer dan 50 personen laten inspireren, dan noemen wij dat een lezing.

Ik zoek een training voor mij alleen

Nadine
Account manager

De volgende thema’s zijn het meest gevraagd voor onze interactieve workshops en lezingen bij jou op locatie:


 • Concentratie en focus behouden

  Het is voor kenniswerkers een behoorlijke uitdaging om hun concentratie en focus te behouden. Dit geldt vooral wanneer er snel en adequaat gereageerd moet worden. Onderbrekingen tijdens het werk of het wisselen tussen taken die veel aandacht vereisen, kunnen leiden tot een afname van de productiviteit. Tijdens deze power workshop leer je de meest effectieve strategieën om hiermee om te gaan en hoe je jouw concentratie en focus kunt optimaliseren.


 • Eén waterdicht time management systeem

  Stel je voor dat je beschikt over een waterdicht systeem voor tijdbeheer dat altijd up-to-date is en waarmee je dagelijks een lege inbox hebt. Dit zou veel rust en ruimte bieden, omdat je dan weet dat je een duidelijk overzicht hebt en de juiste prioriteiten hebt gesteld. Tijdens deze workshop leer je welke onmisbare elementen nodig zijn voor een doeltreffend time management systeem en hoe je dit kunt integreren in de software die je dagelijks gebruikt.


 • Overzicht creëren en uitstelgedrag aanpakken

  Een gestructureerde aanpak hanteren en uitstelgedrag vermijden is van groot belang, vooral wanneer er sprake is van een overweldigende hoeveelheid werk en taken die blijven opstapelen. Het stellen van de juiste prioriteiten en voorkomen dat belangrijke taken tot het laatste moment blijven liggen is noodzakelijk om tijdsdruk en stress te voorkomen. Deze workshop biedt praktische handvatten om hiermee om te gaan.


 • Elke dag om 15:00 uur klaar

  Sinds onze oprichting in 1999 hebben wij talloze trainingen verzorgd over efficiënter (samen)werken. Aan het einde van elke training stellen we vaak de vraag: ‘Hoeveel tijd denk je te kunnen besparen met de tips die je vandaag hebt gekregen?’ Het gemiddelde antwoord was twee uur. Tijdens deze intensieve workshop komen de meest relevante best practices aan bod die aansluiten bij jullie behoeften. Samen stellen we een programma op maat samen.


 • De basics van snellezen

  De meeste kenniswerkers lezen met een snelheid van 200 tot 250 woorden per minuut en begrijpen slechts 60% van wat ze lezen. Met behulp van enkele praktische technieken kan de leessnelheid worden verdubbeld zonder verlies van begrip. Als je geen volledige training wilt volgen, biedt deze power workshop je de basis van de techniek, zodat je deze later zelf kunt verfijnen.


 • Zelfverzekerd overkomen

  Het is voor niemand prettig als anderen over hen heen lopen. We willen allemaal dat onze mening serieus wordt genomen, maar we moeten ook oppassen dat we niet te dominant worden en anderen wegjagen. Tijdens deze power workshop leren deelnemers bewust te zijn van hun gedrag en uitstraling. We bespreken subassertief, assertief en agressief gedrag en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Deelnemers leren hoe ze deze verschillende gedragingen kunnen toepassen en inzetten.


 • Persoonlijkheden en gedrag (DISC)

  Iedereen is anders en dit kan leiden tot communicatieproblemen. We interpreteren anderen vanuit ons eigen referentiekader en hierdoor kan er ruis en miscommunicatie ontstaan. Met DISC krijg je inzicht in de verschillende persoonlijkheidsprofielen en leer je hierop in te spelen. Tijdens de powerworkshop wordt de DISC-theorie op een begrijpelijke manier uitgelegd en toegepast in de praktijk. Daarnaast kun je ook nog eens een persoonlijk DISC-profiel laten maken.


 • Actief luisteren en effectief communiceren

  Soms luisteren we maar half tijdens een gesprek en praten we langs elkaar heen, ook al willen we het goed doen. Daardoor voelen we ons, of onze gesprekspartner(s), niet begrepen en bereiken we ons doel niet. Dat is begrijpelijk, want ons brein is tijdens het gesprek vaak bezig met analyseren, verwerken en vooruitdenken. We interpreteren informatie, doen aannames en bedenken alvast wat we gaan zeggen en wat mogelijke oplossingen of antwoorden zijn. Tijdens deze powerworkshop ontvang je waardevolle inzichten en praktische tips die je helpen om beter te leren luisteren.


 • Situationeel Leiderschap

  Als leider of coach van je team is het jouw doel dat zij op hun best presteren, zelfverzekerd zijn en de juiste ondersteuning krijgen om verder te komen. Echter, er bestaat geen universele aanpak die voor iedereen werkt. Soms moet je iemand stap voor stap begeleiden en nauwlettend toezicht houden om zeker te zijn dat het goed gaat. Terwijl je soms anderen vrijwel volledig los kan laten. Hoe weet je wat de juiste aanpak is om je collega te helpen? Wat zijn de do’s en don’ts?


 • Presenteren en overtuigen

  ​​Wil jij graag leren hoe je op een ontspannen en overtuigende manier kunt presenteren, zodat je jouw boodschap krachtig kunt overbrengen? Vind jij het interessant om te weten hoe jij de aandacht van jouw publiek kunt vasthouden en hoe jij omgaat met spanning? In deze power workshop leer jij hoe je jouw persoonlijke stijl kunt combineren met verschillende technieken om een boeiende presentatie te geven. Wij helpen jou om jouw presentatietechnieken naar een hoger niveau te tillen en om jouw zelfvertrouwen als spreker te vergroten. Naast technische aspecten krijg je ook inzicht in communicatie.


 • Braintraining: power up your memory

  Ons brein is ons belangrijkste instrument, maar we moeten leren hoe we het het beste kunnen gebruiken. Op school wordt dit echter niet onderwezen en we moeten dit zelf ontdekken. We weten nu dat ons brein niet goed kan multitasken. Desondanks moeten we vaak tijdens ons werk schakelen, waardoor we minder aandacht hebben voor informatie. Sommige informatie onthouden we niet, terwijl we weten dat het belangrijk is. Dit is jammer, want met een paar duidelijke inzichten en praktische geheugentechnieken kunnen we veel meer uit ons brein halen. De powerworkshop is niet alleen interessant, maar zit ook boordevol oefeningen waarmee je direct je geheugen kunt verbeteren.

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Iris Tasche

Erg leerzame dag gehad, met veel bruikbare tips! Spontane docent die zijn lesstof op een humoristische manier kon overbrengen.

10/10
Klantenvertellen
Jaap Voermans

Interessante Cursus.

Met goede afwisseling tussen praktijk theorie.

8/10
Klantenvertellen
Monique Ferdinandus

De trainster (tevens acteur) heeft ons stap voor stap meegenomen door alle fases van een gesprek. Dit ging gepaard met veel interactie, oefeningen en persoonlijke tips.

8/10
Klantenvertellen
Yvette Wiegand

Het was een erg nuttige 1-daagse cursus. Veel geleerd, en nuttige tips die goed toepasbaar zijn voor iedereen. De cursus werd gegeven door een erg enthousiaste cursusleider, die ons de hele dag op een leuke manier geboeid hield

10/10
Klantenvertellen
Francisco Chang

“Duidelijke en ervaren trainer. Uitleg -> oefening met collega, kort filmpje en bespreken is de training niet te eentonig en houd je je aandacht erbij. Veel nuttige tips gekregen die ook direct toepasbaar zijn.

8/10
Klantenvertellen
Frits Bergman

Training vliegt voorbij met allemaal bruikbare tips die je veel tijd gaat opleveren wanneer je Outlook goed inricht. Ik heb er veel aan gehad.

10/10
Klantenvertellen
Shirley Dekker

De cursus werd lekker vlot gegeven. Er wordt veel stof behandeld in 1 dag. Goede balans van theorie en opdrachten. Concreet en goed toe te passen in je eigen werkzaamheden.

8/10
Klantenvertellen
Bas Lustenhouwer

Echt de meest nuttige training sinds jaren. Hier heb je echt wat aan, zin om dit alles toe te passen.

9/10
Klantenvertellen
Eline de Zeeuw

Training was leuk gebracht met veel toepasbare tips.

8/10
Klantenvertellen
Carla Stoop

Tijdens de training heb ik veel tips en adviezen gekregen die ik in mijn dagelijkse praktijk goed kan toepassen. Dit zal mij overzicht en tijdswinst opleveren en mijn werk makkelijker maken. Ik vond het fijn dat er veel interactie was tijdens de training en de cursusleider ook voorbeelden gaf uit eigen praktijk.

8/10
Klantenvertellen
Paulien Kuipers

De training was goed voorbereid, persoonlijk, afwisselend, gaf veel inzicht en bijpassende tools.
Janine had goed het tempo er in, maar ging ook in op wat er werd gezegd. Sterk punt van Janine: ze kende alle cursistnamen uit haar hoofd!

10/10
Klantenvertellen
Ellen

Interessante cursus, ik hoop mezelf de tools en tips eigen te kunnen maken.

10/10
Klantenvertellen

Wij zijn geaccrediteerd door

Nadine
Account manager

Over Thuiswerken.com

Bewezen effect: 6 jaren verkozen tot Beste Opleider van Nederland in de categorie ‘Persoonlijke Effectiviteit’.

Deze website Thuiswerken.com is een onderdeel van Tijdwinst.com. Tijdwinst.com is ook gespecialiseerd in feedback geven, gesprekstechnieken, assertiviteit, time-management, snellezen en slimmer werken. In 2010 brachten wij het boek ‘Slimmer werken met het kantoor in je tas’ uit. Destijds waren wij de trendsetter op het gebied van Het Nieuwe Werken. Wij zijn namelijk van mening dat kantoor niet de plek is waar het werk ook daadwerkelijk moet gebeuren. Dit zien wij slechts als een plek waar ontmoetingen plaats kunnen vinden. Veel organisaties stuurden tot voor kort op het belang van aanwezigheid op kantoor. Wij zijn echter van mening dat Het Nieuwe Werken de medewerkers meer vrijheid en flexibiliteit geeft, wat weer leidt tot meer productiviteit en creativiteit. Het gevolg daarvan? Werknemers behalen meer voldoening en plezier uit het werk. Tijdens onze workshops geven we onze denk- en werkwijze graag door aan organisaties.

Bekijk ons team


Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten