Een scala aan time management tips, die gaan we op je afvuren. Van inzichten waarmee je de ideale takenlijst opstelt tot aan adviezen over het slimmer inrichten van je mailbox — alles dat ook maar te maken heeft met time management lees je in dit E-book.

Je hoofd draait overuren. Terwijl je brein alle informatie die op je afgevuurd wordt verwerkt, moet je ook nog vanalles onthouden. Takenlijstjes, vragen van collega’s, “spoedjes” waar je leidinggevende mee komt aanzetten, jubilea, online events — … een kleine greep uit de collectie.

Al die zaken bewaar je netjes in je hoofd. Of ja, je probeert het daar te bewaren. Echt functioneren wil het namelijk niet. Je vergeet regelmatig een belangrijke afspraak en stelt de verkeerde prioriteiten.

Kortom:

Je hoofd wordt horendol van alles dat het moet onthouden en jij wordt horendol omdat je telkens achter de feiten aanholt. Niet alleen voel jij je daardoor gestresst, het komt ook de kwaliteit van je werk niet ten goede:

Om de druk en het gebrek aan overzicht zo goed mogelijk op te vangen, pak je daardoor maar op wat het meest voor je voeten ligt. Een verzoekje dat tussendoor komt bijvoorbeeld, of een onbelangrijke, maar eenvoudige ad hoc klus — “... ben ik daar tenminste vanaf.

Met andere woorden:

Door het gebrek aan overzicht werk je de vooral reactief. Het werk kiest jou uit, in plaats van andersom. Hierdoor heb je wel het gevoel dat je de hele dag druk bezig bent geweest, werkelijk productief was je niet. Er is namelijk niets substantieels of belangrijks afgerond — nee, dát blijft weer liggen tot morgen.

Daar wil – nee, moet – je vanaf. Als je immers betere resultaten wil leveren en rust en overzicht terug wil brengen in je (werk)leven.

En wij gaan jou daarbij helpen…

Wat kun je verwachten — een crash course time management

Een scala aan time management tips, die gaan we op je afvuren. Van inzichten waarmee je de ideale takenlijst opstelt tot aan adviezen over het slimmer inrichten van je mailbox — alles dat ook maar te maken heeft met time management lees je in dit E-book.

Door het kort, krachtig en vooral praktisch te houden kun jij de tips direct toepassen. Hierdoor werpen de inzichten direct haar vruchten af en merk jij snel de voordelen van slimmer met je tijd omgaan op.

In dit eerste deel gaan we in op bovenstaand probleem: het gebrek aan overzicht. In slechts 5 korte tips vertellen we je hoe je dat overvolle brein van je leegt, waarom dat nodig is, en waarom je je kijk op ‘druk’ zijn moet veranderen. Cruciaal, wil je doorgaan naar de volgende delen. 

Ga er daarom goed voor zitten, neem een kop koffie erbij, en begin met ons aan deze time management reis. Bestemming? Een enkeltje ‘Overzicht en eindelijk rust in je hoofd!’.

Bon voyage!